Vijesti

JANINO NIKADA NE BISTE POGODILI: Ovo su prava imena najvećih domaćih zvezda

Iz različitih razloga, veliki broj domaćih poznatih ličnosti odlučio je da se predstavlja pod pseudonimima, a za neke od njih niste ni sanjali kako se zapravo zovu.

  • Da biste ostavili utisak čim se pojavite i s lakoćom privukli pažnju u moru slavnih i uspešnih, potrebno vam je upečatljivo ime koje se lako pamti.
  • Tako je veliki broj poznatih odlučio da se predstavlja pod zvučnijim imenom, a neki su nakon decenija korišćenja pseudonima toliko navikli na njega da su navodno i zakonski promenili ime!
    Ana Bekuta (Gordana Nadežda Polić)
  • Jedna od najpopularnijih žena u narodnoj muzici bila je Gordana Nadežda Polić sve do 1985. godine, kada je na predlog Predraga Vukovića Vukasa počela da koristi umetničko ime. Naime, tada je na sceni bilo previše Nada – Nada Topčagić, Nada Mamula, Nada Knežević, Nada Obrić…
  • –Kod mene je mnogo efektnije bilo ime Ana Bekuta, zbog kojeg sam na početku karijere dala i naziv svom pratećem ansamblu Anabe. I ime je deo vlastitog imidža – izjavila je ona jednom prilikom.

Mediji su, inače, prošle godine pisali da je Ana i zakonski promenila ime, pa joj sad i u ličnoj karti piše ono pod kojim je svi znamo i volimo.

Dr Nele Karajlić (Nenad Janković)

Čuvenog sarajevskog muzičara, pisca, glumca i režisera toliko dugo poznajemo kao Neleta Karajlića da smo pomalo zaboravili da on, kao i ostali članovi Zabranjenog pušenja, koristi umetničko ime! Nele se zapravo zove Nenad Janković.
Nada Topčagić (Senada Topčagić)

Brojni mediji pisali su proteklih godina da je jedna od najuspešnijih muzičkih zvezda na ovim prostorima rođena kao Senada. Nije tačno poznato kada je ona počela da koristi nadimak kao način da se njeno ime lakše upamti, ali je svi znaju uglavnom kao Nadu.

Iz različitih razloga, veliki broj domaćih poznatih ličnosti odlučio je da se predstavlja pod pseudonimima, a za neke od njih niste ni sanjali kako se zapravo zovu.

Lepa Lukić (Lepava Mušović)

Nekrunisana kraljica narodne muzike rođena je 1940. godine kao Lepava Mušović. Ipak, joj ovo ime stoji u ličnoj karti, svi je znaju po nadimku i prezimenu njenog prvog supruga.

Mina Kostić (Minira Jašari)

Kako su mediji pisali pre nekoliko godina, pevačica koju smo upamtili kao Minu Kostić (a neki i kao Jasminu), zapravo se tove Minira Jašari.

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close