Vijesti

Izlečite štitnu žlezdu pomoću ovog recepta ruske narodne medicine!

Dosta ljudi pati od poremećaja štitne žlezde, gde ona ne proizvodi dovoljno hormona, a uzrok je uglavnom hronična autoimuna upala te žlezde. Posledice ovog stanja, zvanog hipotireoza, mogu se odraziti na zdravlje celokupnog organizma.

  • Osobama koje pate od hipotireoze, ruska narodna medicinapreporučuje sledeći jednostavan recept. On sadrži samo dva sastojka koja je vrlo lako nabaviti.

Ruske kapi za hipotireozu – RECEPT:

U proleće, uberite 15 mladih borovih šišarki (veličine od 3-5 cm). Sameljite ih što je moguće sitnije. Prelijte ih s 50 ml kvalitetnevotke ili domaće rakije i ostavite da odstoje u poklopljenoj tegli deset dana. Nakon toga procedite tečnost.

Primena:

Pijte po 5 kapi tri puta dnevno. Kura treba da traje 3 nedelje.

Kako ove kapi utiču na zdravlje:

    • Poznata su nam lekovita svojstva raznih trava, povrća i voća, međutim i zimzeleno drveće ih takođe ima. Bor se od davnina koristi u narodnoj medicini u lečenju reume i za pročišćavanje disajnih organa, kao i za lečenje kašlja i plućnih oboljenja, pa i hipotireoze.
    • Bor je jedan od najrasprostranjenijih četinara i svi delovi ovog drveta imaju lekovito dejstvo. Lekovita svojstva bora mogu se koristiti tokom cele godine, a najdelotvorniji je kada se njegovi lekoviti delovi skupljaju tokom proleća. Postoje mnoge vrste ovog zimzelenog drveta, a od svih vrsta najčešći na našim prostorima su crni i beli bor.
Crni bor se može prepoznati po svojim tamnozelenim iglicama i kupastom obliku krošnje. Beli bor ima iglice srebrnkaste boje i koru narandžasto-smeđe boje. Lekovita svojstva imaju iglice bora, mladi izdanci, mlade šišarke, smola i kora. Iglice se koriste sveže, jer se njihovim sušenjem gubi vitamin C, kojim je ovaj četinar bogat. Malo je poznato da je lekovitost iglica veća i do 80 odsto, ako se iglice izlome na manje delove, nego cela iglica. . Mlade šišarke sadrže eterična ulja, bogate su vitaminom C, sadrže lekovitu aromatičnu smolu i veliki broj antioksidanasa. Imaju alkalno dejstvo. Sve ovo ih čini odličnim sastojkom ove moćne ruske tinkture za poboljšanje stanja hipotireoze.

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close