Vijesti

FOTO Pojavila se nikada viđena fotografija Lepe Brene. Ovako je ona izgledala prije luksuznog života kojeg živi danas

 

Lepa Brena je zasigurno jedna od najpopularnijih pjevačica sa ovih prostora svih vremena. Rođena je 1960. godine u Tuzli, a svoju karijeru je krenula osamdesetih godina prošloga vijeka, sa svojim pratečim bendom koji se zvao Slatki greh.

Imala je samo 19. godina kada je započela svoju pjevačku karijeru, a danas je jedna od najmoćnijih žena na estradi Balkana i uspješno zarađuje milione u raznim poslovima. Udata je za nekada poznatog tenisera Slobodana Živojinovića sa kojim ima dva sina.

Ovih dana internetom kruži Brenina fotografija na kojoj ona ima samo 19 godina, a fotografija je nastala u periodu kada je Brena završavala srednju školu i fotografisala se za svoju prvu ličnu kartu. Fahreta Živojinović (rođena 20. oktobra 1960.), poznata po scenskom imenu Lepa Brena, pop-folk pevačica, glumica i talent menadžer. Ona je jedna od najprodavanijih ženskih vokala iz folk muzike iz bivše Jugoslavije svih vremena.
Brena je rođena u Tuzli, dok je djetinjstvo provela u Brčkom gdje je završila osnovnu i srednju školu. 1980. godine seli u Beograd na studije, ali ubrzo prekida školovanje i posvećuje se muzičkoj karijeri. Uz njenog supruga Slobodana Živojinovića i prijatelja Saše Popovića, Brena je suvlasnik najveće muzičke produkcije na Balkanu, Grand produkcija.

Svojevremeno, kada je bila na vrhuncu karijere snimila je i nekoliko filmova koji su punili kino dvorane širom Jugoslavije, a najpoznatija je njen film ”Hajde da se volimo” koji je snimljen u nekoliko nastavaka i u kojima su igrali svi koji su nešto značili na estradnome nebu bivše Jugoslavije u tome trenutku.

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close