Vijesti

FOTO- Mjesecima se borila sa velikim zdravstvenim problemima: Prije nekoliko dana je fotografirana na ljetovanju i evo kako Marina Tucaković izgleda danas

Marina Tucaković je sigurno najveći i najpoznatiji tekstopisac na ovim prostorima, bez obzira o kojem se pravcu muzike radi.

U januaru ove godine njoj je dijagnosticirana iznimno teška bolest, a ubrzo je i imala operaciju na Klinici za onkologiju u Beogradu, a poslije toga je otišla na eksperimentalno liječenje u Njemačku. Svo to vrijeme se rijetko pojavljivala u medijima, mada su mnogi novinari pokušavali da više saznaju o njenom stanju.

Svih ovih mjeseci ona je imala podršku svojih najbližih, a nisu je zaboravili ni njeni mnogi prijatelji sa estrade. I danas, rezultat njene lavovske borbe je vidljiv jer su se pojavile Marinine fotografije sa njenog ljetovanja u Hrvatskoj na kojima je vidljivo da se Marina daleko bolje osjeća nego prije samo pet mjeseci. Marina Tucaković (Beograd, 4. novembar 1953.) jedan je od jugoslavenskih i najpoznatijih srpskih tekstopisca u muzici.
U rodnom gradu diplomirala je na Ekonomskom fakultetu. a u dobi od devetnaest godina počela je pisati tekstove pjesama, uglavnom pop (kasnije i turbo-folk) žanrova, stvarajući mnoge poznate hitove. Karijeru je nekako započela pišući za tada veoma popularnu grupu Zana, a prvi njihov zajednički hit je bila pjesma ”Dodirni mi koljena”.

Ona je autor tekstova pjesama Cece Ražnjatović, Dragane Mirković, Jelene Karleuše, Lepe Brene, Zdravka Čolića, grupa Zana, Toše Proeskog, Džeja, Željka Samardžića, Ace Lukass, Saše Matića, Miligramu, Željku Joksimoviću, Ani Nikolić, Severini, Nedi Ukraden, Harisu Džinoviću, Tanji Savić. U decembru 2008. godine, u dvadeset četvrtoj godini preminuo njen sin Miloš. Marina Tucaković je u braku s skladatelj Aleksandrom „Futom” Radulovićem, a ima i mlađeg sina Milana.

Izvor: http://kreacije.info

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close