Vijesti

DOŠLA JE KUĆI NAKON SMJENE OD 14 SATI U BOLNICI I SJELA DA POJEDE SENDVIČ: A onda je ugledala status njenog supruga na Facebooku!

 

U Nju Jorku muškarac po imenu Filip Urc živi sa svojom suprugom Džesikom koja je inače medicinska sestra.

Svakodnevno njegova supruga dolazi umorna, ona iz dana u dan ima naporan i stresan posao, a to Filip zna donro i jako poštuje suprugu. On je nju podržavao sve vrijeme, pokazalo je koliko mu je stalo, a odlučio je i da napiše jedno pismo, koje je posvetio putem Fejsbuka svojoj supruzi.
Džesika je tako jedne noći završila svoju smjenu od 14 sati, a potom je odlučila otići u krevet kako bi se odmorila. Ona je odmah napravila večeru, pojela sendvić i bacila se na krevet, jer je bila jako umorna, sutra ju je čekao novi dan. Koliko je cijeni, Filip je to htio da dokaže na sljedeći način… Napisao je sljedeću stvar na
Fb: Džesika je moja supruga i ona je na večeri poslije 14 sati radnog dana. Sa posla dolazi kasno kući i ima samo male vremena da jede, a potom da se spremi za krevet, kako bi bila spremna na posao. Rano uvijek ustaje, istušira se, spremi sebi hranu, potom ga poljubi i izađe. Ona se na poslu brine o ljudima koji su u jakoj teškoj situaciji. Brine se o onima koji imaju najteže dana svog života. Kod nje dolaze oni koji imaju saobraćajne nesreće, oni koji imaju neke lomove, padove, ili oštećenje mozga.
Brine se o svima, braćama, sestrama, očevima, prijateljima… Pobrinuti će se za vas, nebitno šta vam se dogodilo. Čak i kada je vrijeme za ručak, ona i tada radi, rijetko kada ima vremena da sjedne. Tek nakon 14 sati skinuti će cipele, kada uđe u kuću. Neće da priča o poslu, pa je on ništa i ne pita. Uvijek je sasluša kada želi da razgovara. DOlazi kuća sva sretna, nekada je i tužna. Nema veze kako se osjeća, a ona je spremna uvijek za novu smjenu. Volim je najviše na svijetu, ona je medicinska sestra.